Beskrivelse
Detaljer
En ny damp og riskoger der nemt og hurtigt laver perfekte ris hver gang.
Ris er nemmest at koge i en riskoger, du skal blot afmåle ris og vand, og hælde begge dele i riskogeren og trykke på start.
Når risene er færdigkogt, så slukker riskogeren automatisk og holder risene varme i op til 4 timer, hvis du ikke lige skal bruge risene med det samme.
Den er også god til at holde risene varme, imens man spiser så der altid er varme ris, hvadenten man spise i en time eller i 2 timer.
Du kan koge op til 1½ kilo ris i denne riskoger med et perfekt resultat og med 1½ kilo ris er der ris til den store famillie med gæster.
Riskogeren har også indbygget dampefunktion, så du kan dampe grøntsager, fisk og andet i den, når du benytter dampeindsatsen.
Koge Sushi ris:
I nedenstående skema kan du se hvor meget ris og vand der skal i riskogeren i forhold til hvor meget færdiglavet ris du vil have.
Der medfølger en målekop til riskogeren og herunder kan du se hver meget ris og vand der skal i Riskogeren.
Ukogt ris |
Vand | Vandniveau i skål |
Færdigkogt rismængde |
1 kop | 2 kop | Streg 1 | 2,4 kopper |
2 kopper | 3 kopper | Streg 2 | 4,8 kopper |
3 kopper | 4 kopper | Streg 3 | 7,8 kopper |
4 kopper | 5 kopper | Streg 4 | 9,6 kopper |
5 kopper | 6 kopper | Streg 5 | 12 kopper |
6 kopper | 7 kopper | Streg 6 | 14,4 kopper |
7 kopper | 8 kopper | Streg | 16,8 kopper. |
Damp grøntsager og andre madvarer.
Denne riskoger kan også dampe f.eks. grøntsager, muslinger, fiskefiléer, Østers, rejer m.m.
Når du skal dampe/koge grøntsager, så er det mængden af vand der afgør hvor lang tid dine madvarer skal have.
Se herunder i skemaet om hvor lang tid de forskellige ting skal dampes.
Madvarer | Vægt | Tid |
Asparges | 450 g | 17 min. |
Grønne bønner | 450 g | 20 min. |
Rosenkål | 340 g | 25 min. |
Gulerødder | 450 g | 20 min. |
Majskolber | 2 stk | 30 min. |
Hele svampe | 450 g | 10 min. |
Løse grønne ærter | 340 g | 17 min. |
Muslinger | 450 g | 10 min. |
Fiskefiléer | 340 g | 15 min. |
Østers | 680 g | 25 min. |
Rejer (medium størrelse) | 340 g | 12 min. |
Dampe vejledning:
1. Placer de madvarer der skal dampes i den medfølgende dampkurv og placer dampkurven ovenpå inderskålen (som du normalt koger ris i).
2. Grøntsager vaskes og evt. skrælles og deles hvis det er nødvendigt.
3. Luk låget og tænd apparatet som når du koger ris.
4. Når alt vandet er borte skifter apparatet automatisk til varmholdning og lampen for varmholdning vil lyse. Madvarerne er nu klar til at servere, men lad dem gerne blive i riskogeren og blive holdt varme, lige indtil du er klar til at servere dem.
5. Husk at bruge grydelapper når du tager de varme madvarer ud af riskogeren.
PS.: Du kan koge ris og dampe samtidigt, men du skal eksperimeterer med hensyn til af fastsætte den rigtige mængde vand og tilberedningstid for de forskellige kombinationer. F.eks. kan du koge sushiris samtidigt med at du damper store Kinarejer, men husk at Kinarejerne ikke skal have så lang tid som risen.
Yderligere information
Yderligere information
Varenummer | HS-19379v2 |
---|