Kokos-Kyllingsuppe - Tom Kha Gai
(4 pers.)
1 liter, kokosmælk
50 g, tom kha gai paste
1 stort, hakket løg
200 g, champignoner
1 stilk fintsnittet citrongræs (kan undværes)
2 cm hakket, skrællet, frisk ingefærrod (kan undværes)
2 udkernede, røde chili (kan undværes)
250 g udbenede kyllingelår eller brystfilet
2 spsk hakket, frisk koriander (kan undværes)
- Kom kokosmælk, løg, champignoner, citrongræs, ingefær og hele chili i en mellemstor gryde og kog op.
- Skær kyllingekødet i mundrette stykker og kom dem i gryden. Skru ned for blusset og lad det simre i 15 min., til kyllingekødet er mørt.
- Server suppen med er drys af hakket koriander. Fjern evt. chilierne inden servering.
- Serveres med Thailandsk Jasmin ris.
Spicy Bagt kylling med brun sukker
En lækker hurtig ret der smager skønt.
Du skal bruge følgende:
4 stk. kyllingebryst uden ben
¼ kop brun sukker, se den her.
2 spiseske fulde Paprika
1 teske oregano
1 spiseske fuld hvidløgspulver
Salt og pepper
Hæld brun sukker, paprika, oregano, hvidløgs pulver og salt og peber i en plastik pose.
Læg posen med kylling i køleskabet i 1 til 3 timer eller gerne hele natten for at krydderierne kan trænge ind i kødet.
Opvarm ovnen til 220 grader. Læg kyllingestykkerne på et stykke bagepapir og smør det gerne med en smule olie, så det er nemt at få kyllingestykkerne af igen, når de er klar.
Bag kyllingen i 20 til 23 minutter.
Server eventuelt kyllingen med brocolli.
En let og hurtig ret, der kan tilberedes om morgenen og ligge i køleskabet til I kommer hjem og skal lave aftensmad.